Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κινητό, το τσιγάρο του 21ου αιώνα









Κινητό, το τσιγάρο του 21ου αιώνα
Σήμα κινδύνου για καρκίνο σε όσους χρησιμοποιούν κινητό πάνω από 10 χρόνια
Όσοι χρησιμοποιούν πάνω από 10 χρόνια κινητό έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έναν ορισμένο τύπο καρκίνου του εγκεφάλου στην πλευρά του κεφαλιού στην οποία κρατούν τη συσκευή. Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να αποδειχθεί το τσιγάρο του 21ου αιώνα, λέει ένας ειδικός.
Μια νέα έρευνα έδειξε ότι αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει τακτικά το κινητό τηλέφωνο για περισσότερο από 10 χρόνια παρουσιάζουν σχεδόν κατά 40% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους, που αποκαλούνται γλοιώματα, στην πλευρά του κεφαλιού στην οποία κρατούν τη συσκευή    Οι χρήστες έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους σε σημείο του κεφαλιού κοντά στο αυτί.  [...]
Γιώργος Αγγελόπουλος
Εφημερίδα  «Τα  Νέα»
Τα  κινητά  βλάπτουν τον παιδικό εγκέφαλο
Η έρευνα. Επιστήμονες ανακάλυψαν πως τα κινητά μειώνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των παιδιών
Ελάχιστα λεπτά συνομιλίας ενός παιδιού από κινητό τηλέφωνο μειώνουν σημαντικά τις εγκεφαλικές του λειτουργίες για σχεδόν μία ώρα, σύμφωνα με αποτελέσματα νέας ισπανικής μελέτης.
Η μελέτη βασίστηκε σε δοκιμές που έκανε ο Γερμανός ερευνητής Μίχαελ Κλιάισεν στο Νευροδιαγνωστικό Ερευνητικό Κέντρο στη Μαρμπέλα της Ισπανίας και είναι η πρώτη που δείχνει πώς αντιδρά ο εγκέφαλος ενός παιδιού στη χρήση κινητού τηλεφώνου. Με τη βοήθεια ενός σπινθηρογράφου, ο Κλιάισεν κατάφερε να δημιουργήσει εικόνες για το πώς οι εγκέφαλοι ενός 11χρονου αγοριού και ενός 13χρονου κοριτσιού αντέδρασαν στη χρήση κινητού τηλεφώνου.
Τα συμπεράσματα
Οι δοκιμές έδειξαν ότι η δραστηριότητα του εγκεφάλου των παιδιών μειώθηκε σημαντικά, κυρίως στην πλευρά που χρησιμοποιήθηκε το κινητό τηλέφωνο, ελάχιστα λεπτά από την ώρα που άρχισε η συνομιλία. Επίσης η δραστηριότητα του εγκεφάλου περιορίστηκε κάτω του φυσιολογικού ορίου σε μεγάλα τμήματά του για 50 λεπτά μετά το τέλος της κλήσης.
«Η συμβουλή μου προς όλους τους γονείς είναι να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο. Δεν πλήττεται μόνο η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, αλλά και οι βιοχημικές αντιδράσεις του. Δεν γνωρίζουμε αν είναι επικίνδυνο, όμως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο εγκέφαλος ενός παιδιού, που δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί, είναι πιο ευάλωτος από τον εγκέφαλο ενός ενηλίκου», τόνισε ο Γερμανός ερευνητής.
Από  το  διαδίκτυο
Το κινητό φέρνει αϋπνίες
Η ακτινοβολία μειώνει την ορμόνη που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι των ανθρώπων
Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του κινητού τηλεφώνου βλάπτουν τον ύπνο: αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα. Oι ειδικοί από την πλευρά τους, συμβουλεύουν τους πολίτες να τα απενεργοποιούν κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τουλάχιστον να τα τοποθετούν όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κρεβάτι τους. Και αυτό, γιατί, όπως έχει φανεί από μελέτες, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά μειώνει τη μελατονίνη- φυσική ορμόνη που παράγεται στον εγκέφαλο και ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι των ανθρώπων δηλαδή, το ωράριο του ύπνου. […]
Μάρθα Καϊτανίδη
Εφημερίδα   «Τα  Νέα»
Tα  κινητά  μειώνουν  την  ανδρική  γονιμότητα.
MAXINE FRITH
Έναν ακόμα λόγο ανησυχίας όσον αφορά τις επιπτώσεις της χρήσης κινητών τηλεφώνων στην ανθρώπινη υγεία έρχεται να προσθέσει μια έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Ζέγκεντ, στην Ουγγαρία. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στο Βερολίνο, η τακτική χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ενός άνδρα έως και κατά 30%.
Από  το  διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια: