Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Βγάζουν τα κινητά από τα σχολεία










«Αποβάλλουν» τα κινητά την ώρα του μαθήματος από τα ιταλικά σχολεία
ΡΩΜΗ. Η κυβέρνηση της Ιταλίας απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία της χώρας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.
Από σήμερα το κινητό τηλέφωνο πρέπει να είναι απενεργοποιημένο όταν οι μαθητές εισέρχονται στις σχολικές αίθουσες. Οι διδάσκοντες θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν κατάσχεση του κινητού αν ηχήσει ή χρησιμοποιηθεί. Η επιστροφή του τηλεφώνου θα γίνεται παρουσία των κηδεμόνων του μαθητή. Το ιταλικό υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νόμο που θα απαγορεύει τη χρήση κινητών και σε όλη την περίμετρο του σχολείου, συμπεριλαμβανομένης της αυλής. Το 96,9% των νέων στην Ιταλία ηλικίας από 12 ως 19 ετών διαθέτει κινητό τηλέφωνο.
Σάββατο 17 Μαρτίου 2007
Εφημερίδα  το «Βήμα»

Βγάζουν τα κινητά από τα σχολεία

Μελετάται η απαγόρευσή τους καθώς αυξάνονται τα μηνύματα για αυτοκτονίες

ΤΟΚΙΟ. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξετάζει πρόταση για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, καθώς αυξάνονται οι αγγελίες μαθητριών για πορνεία και οι ιστότοποι με οδηγίες για μαζικές αυτοκτονίες.
Ένα στα έξι παιδιά στην ηλικία των 13 χρησιμοποιούν το κινητό τους πάνω από τρεις ώρες την ημέρα, ένα στα έξι παιδιά στην ηλικία των 16 στέλνουν περισσότερα από 50 μηνύματα την ημέρα, ενώ στο σπίτι τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο κινητό τους παρά διαβάζοντας.
Στην Ιαπωνία, όπου η τεχνολογία των κινητών προηγείται της Ευρώπης κατά τρία χρόνια, η διαρκής πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Οι Ιάπωνες αγοράζουν εισιτήρια, βλέπουν τηλεόραση, προγραμματίζουν διακοπές, διαβάζουν κόμικς ή μυθιστορήματα χρησιμοποιώντας το κινητό τους.
Αντίστοιχη προσφορά υπάρχει για πορνό, για ιστότοπους όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να σχεδιάσουν ομαδικές αυτοκτονίες, αλλά και για τους ιστότοπους deai saito, όπου ενήλικοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για ερωτική συνεύρεση με μαθήτριες επ΄ αμοιβή. Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους δέκα μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει εκτεθεί σε παρόμοιο υλικό τουλάχιστον μία φορά. 
Την αντίθεσή του στην απαγόρευση των κινητών στα σχολεία εξέφρασε ο εθνικιστής κυβερνήτης του Τόκιο Σιντάρο Ισιχάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η απόφαση πρέπει να επαφίεται στους γονείς.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009
Εφημερίδα  το «Βήμα»

 ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ. Τέλος έβαλε στη ζωή της μια έφηβη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ύστερα από την κυκλοφορία γυμνής φωτογραφίας της μέσω κινητών τηλεφώνων. Η Τζέσι Λόγκαν έστειλε μια προκλητική φωτογραφία της με ΜΜS στο αγόρι με το οποίο είχε σχέση. Αφότου όμως χώρισαν, εκείνος έστειλε τη φωτογραφία σε συμμαθητές του και αυτοί σε ολόκληρο το σχολείο. Η Τζέσι άρχισε να δέχεται πειράγματα και ύβρεις από τους συνομηλίκους της. Έτσι, κλείστηκε πολύ στον εαυτό της και άρχισε να μην πηγαίνει πλέον στο σχολείο. Δύο μήνες αργότερα δεν άντεξε άλλο την απομόνωση και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Η μητέρα της βρήκε το άψυχο σώμα της κρεμασμένο μέσα στην ντουλάπα.
Εφημερίδα  το «Βήμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: